Friday, March 18, 2016

Emaks olemine

Mõtisklen siis natuke ja panen kirja kõige tähtsamad punktid emaks olemise juures.

1. Hommikud on alati ilusad -suure tõenäosusega sa ärkad väikesed näpud ninas või keegi taob sind lutiga vastu pead. Või kaisujänesega. Või torgib sul silmi välja.
2. Kui silmad jäävad pähe, saad sa maailma kõige armsama naeratuse osaliseks - puhanud laps on rõõmus laps.
3. Hommikul edasi magamine tuleb välja, kui sa oled harjunud olukorraga, kus viimased vaprad pidulised lällavad terve öö, trambivad ning kisavad sinu kõrval samal ajal, kui sa tahad magad. Eriti hea on harjutada uinumist eelnevalt purjus sõbraga, kes öö läbi üksinda monoloogi peab, samal ajal pudeleid kokku lüües ja sind togides.
4. Iga päev on võistlus - kas sina saad lapse mähkmetesse/riidesse enne, kui laps mähkimislaualt/voodilt/mängutekilt minema keerutab?!
5. See on täiesti normaalne, et sa keerad selja ja järgmisel hetkel lakub laps põrandat.
6. Koera mänguasjad on jagamiseks ja kassi "hiired" on ka lahedad.
7. Mitte miski ei ole ägedam kui krõbisev kilekott, vahel ka emme mitte. Kuigi kass/koer on ka päris tore.
8. Võit elus - hetk, kus peale pudru/püree söömist on sinu riided puhtad! Boonuspunktid, kui lapse riided ka puhtaks jäävad.
9. Musta pesu pole kunagi nii palju olnud! Iga puhtaks pestud eseme kohta tekkib kaks musta juurde.
10. Koer Petsu on parim lapsehoidja! Ta on tolerantne. Kui laps on liiga tüütu, siis ründab keelega lakkudes ning kui see ka ei aita, siis kõnnib teise tuppa.
11. Kui sa avastad poes, et püksid on pudruplekke täis, siis sind ei üllata see. Samuti ei võta sa midagi ette.
12. Peale kõike kogetut ei tundu lapse okse enam rõve. Samuti on lapse ila sama loomulik kõrvalprodukt kui välja hingatav veeaur.Üldiselt sa kahtlustad, et kõik väljahingatav veeaur kondenseerub suulaes ning väljub ilana.

13. Oma aeg on püha - peksa saab inimene, kes mu magava lapse üles ajab!
14. Igal emal on vähemasti 2 kotti - üks enda asjade jaoks, teine lapse jaoks. Tõenäosus, et oma kotis on midagi peale lasteasjade, on minimaalne.
15. Enne lapse saamist on kohver sinu riideid täis. Peale lapse saamist on sinu üks särk käekotis ja kohver on lapse asju täis. Mure enda outfiti üle on poole väiksem, kui lapse tagavarariiete olemasolu üle.
16. Sa ei mõtle enda riietusele enne, kui laps on riidesse pandud.. Tundub, et need dressid sobivad mulle täna väga hästi!
17. Võit elus - sa jõudsid peole/sünnipäevale nii, et tervel perel on puhtad riided seljas. Boonuseks on see, kui riided püsivad puhtad kuni peo lõpuni.
18. Kolm paari vahetusriideid lapsele ja vähemasti üks vahetussärk sinule on täiesti normaalne iga käigu juures. Vahetussärk endale ei ole vajalik, kui seljas on õhuke ja kiiresti kuivav särk.
19. Mähkmeid peab oskama beebile jalga panna igat pidi - selili, külili, kõhuli, pea alaspidi - vahet pole, kumb teist akrobaatikat teeb.
20. Iga lõunauinak on arvel ja pooled magad sa hea meelega koos lapsega.
21. Asi on alati suhteline - kas sina paned last magama või paneb laps sind! Tavaliselt uinub isa enne, kui laps.
22. Kui asi tundub lootusetu, siis mõtle kolmikute vanemate peale... Boonusena on neil veel eelnevalt 2 väikest last.

4 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Nii tore, et teil juba lõbus! Lamava beebiga juba nii palju nalja ei saa! Pärast meenutad eluaeg praegust aega kui parimat oma elus! ;)

    ReplyDelete