Saturday, June 11, 2016

Igatsus ja EmaArmastus

Üritan nüüd lahti seletada, mida tähendab igatsus oma lapse järele ning EmaArmastus. Kuna olen viimasel ajal töö pärast viibinud palju kodust eemal, siis need kaks mõistet on mulle eriti teada ja tuntud. Kui aus olla, siis ma hea meelega veedan kõik oma vabad hetked koos enda pisikese tütrega. Ma võtaks ta igale poole kaasa kuhu saaksin, sest ma nii armastan teda ja ma ei taha olla temast rohkem eemal, kui ma seda niigi olen...

1. Igatsus lapse järele: Oled sa kunagi tundnud seda tunnet, kui sa meeletult tahad midagi. No nii palju, et kogu keha läheb lolliks ja sa ei suuda ära oodata, millal seda saad? Toome siin kohal näite jäätise näol. Kujuta ette, et sul on lihtsalt meeletu jäätise isu. Sa tead täpselt kust jäätist saada ning sa tead, kuidas selleni jõuda. On ikka rõvedalt palav suveilma ja sa lihtsalt ei suuda midagi parata ning mõtled kui hea see jäätis on. Lihtsalt terve sinu vaim vajab sellel hetkel seda jäätist ning sa kiirustad, et kiiremini jõuda poodi seda ostma. Lõpuks sa saad siis enda jäätise kätte, see on meeletult maitsev ja totaalselt seda väärt. 
Täpselt sama on sellega, kui sa igatsed oma last. Sa lihtsalt tahad meeletult enda lapsega mängida, temaga koos nalja teha ning temaga aega veeta. Sa tead, kus su laps on ning kuidas sa temani jõuad. Sa kujutad ette kui kaua selleks aega kulub. Ja sa nii kibeled tema juurde, sest igatsus enda pisikest naermas näha on lihtsalt nii suur. Lõpuks sa jõuad lapse juurde ning ta on nii rõõmus ja armas! Te mängite ja naerate koos. On nii vahva ja tore ja sa tead, et sinu laps ongi see maailma lahedam! Sa mõtled, et küll sa oled ikka õnnelik, et nii vahva lapse oled siia maailma sünnitanud.

2. EmaArmastus: Sa naudid igat ampsu ning kui jäätis sulama hakkab, siis see tilgub sinu lemmikule pluusile ja rikub selle ära. Sa oled kurb, kuid saad sellest üle ning lõppude lõpuks oled ikka meeletult rahul, et endale selle maitsva jäätise ostsid.. Mis sest, et särk on plekiline ning põrand vahvlipuru täis!
Ja nüüd lapse juurde - Sa tunned siirast rõõmu, et ta sul on. Järsku aga läheb lapse mootoris midagi katki - ta hakkab nutma. Sa rahustad ta maha ning jälle on tore.  Siis virutab ta sulle mänguhoos käega sinika silma alla. Oli valus, aga ikka oled õnnelik. Ning lõpuks kui laps tuttu läheb on põrand kaetud mänguasjade ja toidujäänustega, su pluusil on vähemasti 2 pudruplekki, pesumasinas on 5 paari musti lapseriideid, su energia on täielikult nulli viidud ning sa avastad, et 6 tundi tagasi sa tahtsid pissile minna. Aga sa ikka oled õnnelik, et ta sul on! Ja sa oled tänulik hoolimata kaosest, mis ta enda ümber külvata suudab!

Positiivne on see, et erinevalt jäätisest teab ema täpselt, kuidas laps tehtud on! Soovitan soojalt teha pikem koostisosade analüüs enne tegevusprotsessi alustamist - geenid tulevad ikka kahelt poolt! ;)

No comments:

Post a Comment